DELA

IF Fram: ’Passar bra att vi tar över’

INNEBANDY. Våsc lägger ner sitt herrlag i innebandy.
Då tar IF Fram över platsen i division III.
– Det känns som ett rimligt steg att ta för föreningen, säger Tommy Lundbergs från IFF:s innebandysektion.
Svagt intresse från spelarhåll i kombination med att ordföranden och tränaren Jan Tuominen avsäger sig sina uppdrag gör att Våsc – Viking Åland Sport Club – lägger ner sitt lag i herrarnas division III-serie.
Men Åland kommer inte att stå utan ett representationslag på herrsidan till nästa säsong: IF Fram uppgraderar sin innebandysatsning och kraftsamlar nu för att kunna ta Våscs plats i trean till hösten.
– Jag tränade en del med Våsc i fjol när det kom på tal att Tuominen skulle dra sig ur, och att det inte fanns någon som ville ta över. Så jag pratade med Kristian Karlsson och Niklas Söderlund som också är med i innebandysektionen, och vi tyckte väl alla att ett serielag är ett rimligt steg att ta för IF Fram, säger Tommy Lundberg.


Bra med i lokalserien
Saltviksklubben IF Fram är redan välrepresenterat i de lokala innebandyserierna med två herrlag, ett damlag samt juniorlag. Dessutom finns Saltvik representerat i kvartersserien, men i och med den allt tydligare satsningen på innebandyn från klubbens sida är tanken att även Saltvik ska rymmas inom IFF framgent.
– Man kan säga att vi gör en bredare satsning nu, både neråt i serierna och uppåt med ett herrlag som spelar i Finland. Det känns bra att vi tar det steget med tanke på att innebandyn i Fram mår rätt okej ekonomiskt, säger Tommy Lundberg som dock menar att man behöver få in nytt kapital om herrlagets seriespel ska bära sig ekonomiskt.
– Det här beslutet har växt fram ganska snabbt så det finns ju inte med i någon budget. Vi måste börja ragga sponsorer för att vi ska kunna lösa den ekonomiska biten. På spelarsidan har vi ett gäng från vårt lokala lag, och vi kommer att få några spelare från Våsc också. Truppen är inte spikad, men vi har runt ett tjugotal namn som anmält sitt intresse. För åländsk innebandy är det viktigt att det finns ett herrlag, så det känns bra.
Nyan har sökt Jan Tuominen.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax