DELA

Idrottens hus byter lokaler

IDROTT. Lokalerna i Idrottens hus har blivit trångbodda och därför flyttar man nu till gamla Birkakontoret.
– Det börjar bli lite trångt och därför ska det bli skönt med en förändring som kan innebära lite nya grepp, säger Jani Westerlund, sportchef på Ålands Idrottsförbund.
I Idrottens hus i Idrottsgården huserar flera förbund och föreningar men lokalerna räcker inte längre till.
– Rummen är rätt små och det har kommit in mer och mer folk vilket gör att det börjar blir trångt. Bland annat har gymnastiken kommit in och motionsförbundet har anställt en till, säger Jani Westerlund.
När flytten går av stapeln är ännu inte riktigt klart, det definitiva beskedet kommer i slutet av januari eller i början av februari. De nya tillhållet för Idrottens hus blir det gamla Birkakontoret. Några planer på att inhysa fler verksamheter finns inte i dagsläget men i och med flytten finns möjligheten.
– Ser man på utvecklingen så lär det väl bli trångt i den nya lokalerna också i sinom tid men det kommer att ges möjlighet till nya grepp och det ska bli inspirerande, säger Westerlund.
De förbund och föreningar som i dag befinner sig i Idrottens hus flyttar till de nya lokalerna medan Mariehamn stads fritidsbyrå blir kvar i Idrottsgården. Vad som händer med de lokaler som blir tomma är fortfarande oklart.
– Det är väldigt nytt det här men vi för en dialog och tittar på alternativ som kan bli aktuella men ingenting är klart i dag, säger Maria Hägerstrand-Mattsson, avdelningschef på fritidsbyrån.

Dan Sjöblom