DELA

Hur känns det efter EM-segern?

Hallå där Sandra Helsing vars sambo Robert Helenius blev Europamästare i tungviktsboxning i lördags i Erfurt, Tyskland.
– Helt galet! Jag har just kommit hem till Berlin och skickat iväg barnvakten efter att ha sett matchen och varit på galan på lördagskvällen. Jag har aldrig varit med om en sådan här kalabalik förr.
Sandra bubblar av glädje och gäspar mellan varven.
Hur var stämningen vid ringside?
– Herregud, fantastisk! Folk gillar Robert, de vill att han ska vinna och tycker att han boxas som en gentleman. Jättemånga från hans team var där, boxare och fruar, och Roberts pappa och flera bröder hade också kommit för att se matchen. Dessutom hade åskådare och sponsorer kommit med buss från Finland. Finsk media var också på plats. Och så ordnades det så fantastiskt underbart att min familj kunde titta på matchen på Adlon i Mariehamn.
Vad betyder den här titeln för er?
– Det är stort, helt enormt stort. Redan före matchen skrev de största tyska tidningarna massor. Till och med jag och barnen – Kingston som är ett år och Chillie som är två och ett halvt – var på stora bilder i tidningarna. Nu blir det säkert helt hysteriskt Det blev många intervjuer efter matchen, och också jag gav många intervjuer. Segern innebär att barnen och jag får möjlighet att följa med Robert mera än hittills, även om han också i fortsättningen åker ensam på träningsläger.
Vad händer nu?
– Vi ska förhoppningsvis ha ledigt några veckor tillsammans. Kanske kommer vi till Åland, kanske stannar vi här och vilar upp oss. Till Finland vågar vi nog inte åka på grund av mediauppståndelsen.
Familjen har bott i Berlin i två år efter att Robert Helenius kontrakterades av det tyska stallet Sauerland, ett av Europas största, där många av de stora namnen återfinns.
Finländaren vann på teknisk knockout mot fransmannen Gregory Tony efter att domaren avbrutit titelmatchen i sjätte ronden. Matchen var Robert Helenius trettonde proffsmatch utan förluster.

Annika Orre

annika.orre@nyan.ax