DELA
Foto: Erkki SantamalaSIKTAR UPPÅT Melina Mangs (5) och hennes JIK är på väg att röra sig uppåt i division I-tabellen efter helgens dubbla segrar.

Hoppet lever för JIK-damerna

VOLLEYBOLL. JIK hade elva raka förluster innan den förlösande första segern kom hemma mot Stockholms Vingar den sista januari.

Av bara farten gick JIK-damerna och vann helgens båda bortamatcher, mot jumbon Eskilstuna på lördag (3–1 i set) och mot tabellsexan Västerås på söndag (3–1).

– Självförtroendet i laget börjar bli ganska bra nu när vi vunnit tre raka matcher. Det känns otroligt skönt att få några segrar, säger Melina Mangs som pekar på flera orsaker till lagets metamorfos.

JIK är inte längre jumbo i tabellen, och drömmer om att klara sig kvar i division I. Tabellnian står på tio poäng med fem matcher kvar att spela. Till sjuan Sollentuna på säker mark skiljer sju poäng. Lagen möts i Vikingahallen på söndag.

– Hade vi förlorat båda matcherna i helgen hade vi med all säkerhet åkt ur. Nu lever hoppet och jag tror absolut att vi kan klara oss kvar i serien, avslutar Melina Mangs.

Läs mer i måndagens Nyan

Oskar Magnusson