Perfekt genrep för Bailey

TENNIS. MLK:s nye tränare Sean Bailey vann som väntat KM i herrsingel.

Ett perfekt genrep inför hans tävlingscomeback i Åbo till helgen – om turneringen ens blir av.

– Tyvärr är jag hittills den ende anmälda till A-klassen, säger kanadensaren.
Mariehamns lawntennisklubb ordnade klubbmästerskap som lockade 42 spelare till Bollhalla den gångna helgen. Sammantaget spelades över sextio matcher över tre dagar – fördelade på sju olika tävlingsklasser.

Viktor Lönndahl tog hem juniorklassen i singel efter finalseger mot Tobias Jonsson, 7–6, 6–2. I damsingel/herrar B-klassen tog sig Malin Ringbom och Stefan Rumander till en final som kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

I dubbelklassen vann Sean Bailey i par med Isak Bolin efter ett drama i finalen där de vände ett 0–1-underläge till seger med 2–1 i set mot Edvard Johansson och Malin Ringbom.

– Riktigt kul att få vinna med Isak. Han hade många och långa dueller med Malin och båda två spelade riktigt bra i finalen, berömmer Sean Bailey som även tog hand om singeltiteln i herrarnas A-klass.

I semifinalen slog Bailey Edvard Johansson i raka set. Segersiffrorna mot Dan Andersson i finalen skrevs till 6–1, 6–3.

Planenligt för den 24-årige favoriten med meriter från collegespel på division I-nivå i USA.

Men inte helt utan bekymmer.

– Jag var rätt frustrerad i finalen och besviken på mitt eget spel. Så här i efterhand kan jag ändå känna att spelet inte var så dåligt, Dan gjorde det också svårt för mig och spelade bra. Mitt största problem är att jag tror att jag ska spela på den nivå jag hade i college. Men på den tiden tränade jag tjugo timmar i veckan, jämfört med tre till fem timmar nu, säger Sean Bailey.
MLK:s klubbmästerskap var Sean Baileys andra tävling på åländsk mark. I den första vann han Bollhallamästerskapen i november.
Ensam i klassen
Men framför allt var genomköraren ett genrep inför en A-klasstävling i Åbo till helgen som blir kanadensarens första ”riktiga” turnering sedan han spelade hemma i Winnipeg i juni i fjol.
Frågan är dock om det ens blir något tävlingsspel för Bailey i Åbo.
– Tyvärr så är jag den enda spelaren anmäld till A-klassen, och B-klassen är inget alternativ. Förhoppningsvis kommer det in några sena anmälningar så att jag får några matcher. Annars åker jag med som tränare eftersom vi har flera spelare från MLK i turneringen, säger Sean Bailey.