DELA

MLK förlorade division 1-kval

TENNIS. Mariehamn lawn-tennisklubbs (MLK) herrlag förlorade söndagens division 1-kval mot Savonlinnan Verkkopalluseura (SVS). Det med 1–3 i matcher.

Otto Byman vann sin singelmatch mot Jussi Sinkkonen med 2–0 (6–4, 6–3) medan Henrique Norbiato förlorade mot Tero Mäkäläinen med 0–2 (2–6, 3–6) och Lucas Forsström mot Juho Eric Biggs med 1–2 (6–3, 4–6, 6–10). I den avslutande dubbelmatchen föll Peter Forsström och Lucas Forsström med klara 0–2 (0–6, 1–6).
– Det är klart det känns tufft att förlora ett kval. Den här gången räckte vi inte till. Motståndet var bättre både på pappret och på banan, konstaterar klubbchef Peter Forsström.
I och med förlusten stannar MLK kvar i inomhusserien division 2. Noterbart är att säsongen var MLK:s första i nämnda division. Föregående säsong steg man från division 3 och säsongen före det från division 4.
– Vi kan inte längre räkna med att vi ska stiga varje år, men målsättningen är fortsättningsvis att ta sig till division 1. Framför allt för att få bättre matchträning, säger Forsström och fortsätter:
– Känslan är att division 2 är lite för lätt för oss. För trots att vi var nykomlingar så krossade vi ju allt motstånd i vår egen zon. Men som sagt, i kvalet räckte vi inte riktigt till även om det var nära. Vi får försöka ta det nästa år istället.