DELA

Hon ersätter Florin Wagner

FOTBOLL. Nya Åland kan i dagens tidning avslöja att Åland United ser ut att ha hittat sin ersättare till tyska Florin Wagner, som tidigare i juli lämnade klubben för studier och collegefotboll i Kanada.

Sedan den 12 juli letar Åland United efter en ersättare till mittfältaren Florin Wagner, som med sina fyra ligamål är lagets bästa målgörare den här säsongen. Till Nya Åland den 14 juli berättade sportchef Mikael Virta att jakten nu intensifierats.
– Vi har några konkreta namn som vi tittar på och så fort vi hittar ett realistiskt förslag att presentera för styrelsen så gör vi det, sade Mikael Virta då.
Enligt uppgifter till Nya Åland har ligalaget nu hittat sin ersättare. Det handlar om den skotska anfallaren Lisa Swanson, som inom en snar framtid väntas ansluta till klubben. 25-åriga Swanson kommer närmast skotska Rangers, där hon spelat tio säsonger – sedan 2007.
Sportchef Mikael Virta bekräftar för Nya Åland att en ny spelare kan vara på väg inom kort.
– Jag har ännu inte sett ett undertecknat kontrakt men om allting går som vi hoppas kanske vi kan presentera en ny spelare under lördagen, säger Mikael Virta, som inte vill avslöja spelarens namn.
– Det är faktiskt på begäran av spelarens före detta klubb att vi inte går ut med namnet, då de (klubben) vill vara först ute med nyheten.
Enligt Virta är tanken att man tecknar ett avtal säsongen ut med option för nästa år.
– På så sätt får vi testa henne. Det blir nästan som ett provspel, skulle man kunna säga, säger Virta avslutningsvis.