DELA

Hon är Uniteds första nyförvärv

FOTBOLL. Åland United har redan börjat rusta på ligatruppen inför nästa säsong. Nu har man gjort klart med 22-åriga Natalia Rickne från svenska division I-laget Bollstanäs SK.
Enligt ett pressmeddelande från Åland Uniteds ordförande Jan-Ove Fellman är Natalia Rickne i första hand en anfallsspelare som även kan spela på mittfältet tack vare sin stora arbetskapacitet. Hon har spelat i Bollstanäs de senaste sju åren och utsågs till lagets bästa spelare den här säsongen efter att ha noterats för sju mål i seriespelet.
– Med finska mått mätt är det en bra fotbollsspelare. Hon kommer ersätta (Rosa) Lappi-Seppälä fullt ut och lite till i och med att hon kommer att flytta till Åland och vara med på träningarna, säger Uniteds tränare Robert Dahlin.
Rickne flyttar till Åland i mitten av januari och bidrar till att öka konkurrensen i anfallet som nu ser mycket starkt ut i United. Men ännu behövs större bredd för att klara av den tuffa säsongen 2007 med öspel, ett utökat antal ligamatcher och ligacup.
– Två-tre spelare till är ett måste för att vi ska orka med, menar Dahlin.

ISAC BOMAN