DELA

Högst på IFK-tränarens önskelista: fler spelare

FOTBOLL. Återigen vankas tre matcher på sju dagar för IFK Mariehamn.
– Det som oroar mig mest är hur spelarna ska räcka till. Vi har många skadade spelare i laget och några börjar ligga risigt till vad gäller varningar, säger tränaren Pekka Lyyski.
FC Inter på bortaplan i dag, HJK hemma på torsdag och MyPa på bortaplan på söndag. Så ser IFK Mariehamns matchschema ut den här veckan.
– När vi mötte KuPS i onsdags hade vi bara två egna avbytare (Petteri Jokihaara och Robin Östlind) och Tomas Mäkinen från akademin på bänken. Vi har fortfarande spelare skadade och några är bara någon varning ifrån en avstängning. Vi skulle behöva åtminstone en försvarare till i laget, säger Lyyski.
Tommy Wirtanen och Roger Thompson, som stod på skadelistan förra veckan, mådde bättre på gårdagens träning.
– Som det såg ut på träningen i dag (läs i går), är de okej. Matias Wiklöf däremot blir troligtvis borta hela veckan. Han har en liten bristning i ljumsken.
Förra veckan besökte försvararen Ilias Haddad IFK. Han har återvänt till Holland nu, utan att egentligen ha spelat så mycket med laget som haft midsommarledigt.
– I det här läget kanske vi får ta en liten risk och gå på de meriter han har när vi tar beslut om honom. Vi bestämmer oss nog under den här veckan, antingen om det blir något med honom eller om vi ska titta på någon annan spelare. Men mot Inter har vi åtminstone inga nya spelare med.

Läs mer i måndagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax