DELA

Högljudd uppvärmning för öspelstruppen

ÖSPEL. Inte riktigt alla 250 personer som reser ner till öspelen på Rhodos fanns på plats, men stadshusets hörsal fylldes till nästan sista stol när ett sedvanligt stormöte hölls.
Och avslutningen blev högljudd.
Ålands lagledare nere på Rhodos i månadsskiftet är Peter Enberg och Susanne Guildford som inledde stormötet i stadshuset med praktisk information om hur resan går till och en del hållpunkter att minnas.
Vidare informerade lagläkaren Malin Johansson och massören Tomas Hellén vikten i att dricka mycket vatten samt eventuella åtgärder om någon i truppen visar tecken på uttorkning.
Åland Island Games Association, ÅIGA, passade dessutom på att uppvakta den stiftelse som bildades efter hemmaspelen på Åland 1991 för det bidrag den gett öspelsdeltagarna genom åren.
– Hade alla funktionärer tagit 1,10 mark i timmen, hade det inte blivit något överskott att fördela, sa stiftelsens ordförande Dick Ekström.

”Använd magmusklerna”
En blombukett erhöll också supporterklubben för sitt mångåriga engagemang på samtliga spel sedan 1993. Klubben ska i år registreras till en riktig förening där i dag 150 medlemmar finns.
– Vi är ungefär 40 som åker ner med truppens plan och några till som reser på egen hand. Dessutom är många av ledarna för idrotterna våra medlemmar, så totalt finns 75 ur supporterklubben med, sa ordförande Torsten Wikstrand.
Som avslutning på stormötet tog Daniel Flöjt, hejaklacksledare, till orda. Han fick samtliga deltagare att klappa händerna, vråla ”Åland” och sjunga med i en text skriven av Anders Hallbäck.
– Kom ihåg att använda magmusklerna, annars pajar rösten, var Flöjts uppmuntrande ord.
Lördag 30 juni klockan 01.50 lyfter planet mot Rhodos med slutdestinationen Faliraki som huvudmål.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax