DELA

Hockeyderby i Islandia ikväll

ISHOCKEY. Ikväll spelas det andra hockeyderbyt i division 4 Uppland. IFK Mariehamn A möter sitt b-lag i en match som egentligen bara ska sluta på ett sätt.
– Vi bör vinna rätt stort, ungefär med liknande siffror som förra derbyt (9–2), det är upp till våran egen inställning, säger a-lagets tränare Rein Metsik.
I det första derbyt som spelades mellan IFK A och IFK B i november förväntades a-laget att vinna stort, då stannade segersiffrorna ”bara” vid 9–2 efter att b-laget höll jämna steg i två perioder. I kvällens match väntar sig a-lagets tränare Rein Metsik liknande siffror.
– Det är upp till vår egen inställning hur många mål det skiljer efter tre perioder, vi bör vinna stort men det beror lite på hur varje enskild spelare tacklar situationen. Det är en viss skillnad när det står bekanta på andra sidan röda linjen.

IFK A kan mönstra fullt manskap i kvällens match då inga skador eller sjukdomar sätter stopp. Under träningarna senaste veckan har a-laget fokuserat på spelvändningar, spelet i egen zon och målskyttet.
– Målskyttet har vi lagt ner mycket tid på, det gäller att få pucken i mål helt enkelt, säger Metsik.

Tränaren i b-laget, Robert Holm, vet att det kommer bli en tuff match i Islandia men har bra förutsättningar då även b-laget inte har några skador eller sjukdomar för tillfället.
– Förhoppningsvis är alla med, vi tränar ikväll (läs: igår) så då för vi se om någon saknas.

Holm hoppas att b-laget ska kunna stå upp lika bra som i det senaste derbyt.
– Vi är ett snäpp sämre och ska inte ha förväntningarna på oss. Lite press kan vi dock få på oss efter förra derbyt då vi höll bra i två perioder men tappade i den sista, säger Holm.
B-lagets tränare nämner spelet i egen zon och målskyttet som de viktigaste faktorerna inför derbyt.
– Det räcker inte med ett bra försvarsspel om man sedan inte gör mål, säger Robert Holm.

Hockeyderbyt spelas ikväll i Islandia med start 19.30.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax