DELA

Hjälp IFK vända trenden

FOTBOLL. Sex matcher och inte en enda vinst. IFK Mariehamn har haft en rejäl uppförsbacke i början av den här säsongen och nu vill vi veta vad du tycker att behöver åtgärdas.
Ny anfallare? Omorganisering i ledarstaben? Messa Nyan!
Efter två mållösa matcher i inledningen av säsongen, sa tränaren Pekka Lyyski att det inte fanns någon anledning att oroa sig och börja prata om måltorka. Men nu har laget spelat sex matcher där man endast nätat tre gånger – samtidigt som man släppt in dubbelt så många mål. Hittills ser facit ut enligt följande:
TPS-IFK Mariehamn 0–0.
IFK Mariehamn-FC Lahti 0–0.
FF Jaro-IFK Mariehamn 1–1.
IFK Mariehamn-FC Haka 0–1.
HJK-IFK Mariehamn 2–2.
FC Honka-IFK Mariehamn 2–0.
På söndag möter laget den ständiga huvudvärken FC Inter som också inlett årets serie motigt. Med endast en seger i bagaget är man med säkerhet suget på att öka på poängkontot på Wiklöf Holding Arena.
Vad ska hemmalaget IFK göra för att motverka detta? Bör man göra någon mer långsiktig satsning? Ska målskyttet förstärkas med en ny anfallare eller med mer precisionsskytte på träningarna? Bör tränarstaben se om sitt eget hus och kliva åt sidan?
Messa Nyan på telefonnummer 0457-323 44 44 eller mejla till sport@nyan.ax och berätta vad du tycker bör hända i det grönvita lägret. På lördag publicerar vi samtliga förslag som en morot inför ligalagets nästa hemmamatch.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax