DELA
Foto: Lehtikuva / Jussi NukariTILLBAKA Robert Helenius (till höger) vann sin 20:e proffsmatch i helgen efter ett två år långt uppehåll på grund av skador och en segsliten tvist med sitt förra proffsstall Sauerland. Att Helenius numera bor i Lumparland gör proffsgalor i Mariehamn till en kittlande tanke för politiker som Anthonio Salminen (MSÅ).

Helenius vill gå match på Åland

BOXNING. Robert Helenius sponsor Paf är de som boxningsstjärnan väljer att uttala sig för angående valet att avsäga sig EM-titeln.

– Vi försökte hitta en överenskommelse med Chisora gällande var och hur matchen skulle arrangeras men vi kom inte till något resultat. Nu vill jag koncentrera mig på att gå min egen väg mot världsmästartiteln. Det känns inte kul att ge bort en fin titel som jag vann inför alla fans i Helsingfors men för mig är det här rätt väg att gå, säger Helenius till Pafs sajt.

”The Nordic Nightmare” ser även över Åland som tänkbar galaort under 2016.

– Jag har också en dröm om att göra en match på Åland i år, det skulle vara riktigt kul om vi lyckas få till en boxningsgala här. Där kunde kanske några bra svenska boxare delta också. (om)