DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ingen VM-titelmatch för Helenius

BOXNING. I dagarna har Robert Helenius nämnts som en potentiell motståndare till WBC-titelförsvarande Deontay Wilder, men inte längre.
Deontay Wilder möter istället sin landsman Gerald Washington.

Deontay Wilder (37 matcher, 37 segrar varav 36 på knockout) skulle ha mött polacken Andrzej Wawrzyk i en titelmatch den 25 februari men då den senare nämnde nu åkt fast för användning av anabola stereoider inhiberades mötet.
Men titelmatchen ska bli av och då var Robert Helenius, som är rankad 30:e på WBC-förbundets rankinglista, en av namnen som dök upp i spekulationerna. Övriga som också nämndes var Mariusz Wach, Andryi Rudenko och Gerald Washington.
Valet föll slutligen på den sistnämnde, som precis som Deontay Wilder är från USA. Gerald Washington har i karriären gått 19 proffsmatcher och vunnit 18 av dem, varav 12 på knockout.
Sedan tidigare har stallet kring Robert Helenius meddelat att proffsboxaren troligtvis går sin nästa match i mars eller eventuellt april. Mot vem och var är ännu inte bestämt.

Senast Robert Helenius boxades var på en boxningsgala i Helsingfors i december. Då besegrade han argentinske Gonzalo Omar Basile på teknisk knockout efter bara 48 sekunder.