DELA

Helenius vann över Kownacki i Las Vegas

Det är inte för inte han kallar sig ”The nordic nightmare”.
Robert Helenius gav Adam Kownacki en riktigt mardröm när den åländska tungviktsstjärnan återigen besegrade Kownacki.
Nu har Helenius tagit ett stort steg närmare en titelmatch i tungviktsdivisionen.

I mars förra året slogs boxningsvärlden med häpnad när Adam Kownacki slogs ut av Robert Helenius i Brooklyn. Polackens var obesegrad fram till att Helenius, nu 37, kom tillbaka och vann på en teknisk knockout i fjärde ronden den gången.

Inför söndagsmorgonens uppgörelse vid ”Strippen” i Las Vegas var Kownacki favorit igen – när de båda boxarna kom ut vid kvart fem-tiden.

Efter att Robert Helenius gjort entré i svart kåpa till ödesmättad musik ringde första ronden i gång vid kvart i fem tiden på morgongen, finsk tid. Matchen öppnade i ett furiöst tempo, där Robert Helenius höll i taktpinnen och fick in en rad slag och såg ut att ha chans att avgöra matchen redan i första ronden, men Kownacki klarade sig med nöd och näppe de tre minuterna.

Helenius behöll övertaget och Kownackis vänstra öga blev igenmurat efter ett en stenhård höger som Helenius träffade honom med i första ronden. Ju längre matchen gick, dest tröttare och mer desperat såg Kownacki ut att bli, och metoderna blev därefter.

I slutet av tredje ronden träffade han Helenius med ett låg höger som träffade långt under bältet. Helenius vred sig i smärtor, gick ner på knä och pekade på skrevet och ropade på domaren. Men Helenius lät sig inte hindras av det utan fortsatte att mata på och hade matchen i ett fast grepp.

Efter att Kownacki tagit emot mer och mer stryk gick ringdomaren in med 22 sekunder kvar av sjätte ronden, och sträckte upp händerna framför Kownacki, och matchen var över.

Anledningen? Domaren fick nog av Kownackis låga slag – och polacken diskades.

Helenius höjde armarna och kramade om sitt team och jublade.

Johan Eriksson