DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>BEREDD PÅ FAJT Proffsboxaren Robert Helenius kontrar i striden mellan honom och tidigare avtalspartnern Sauerland Event.

Helenius slår tillbaka

Vitet på 100 000 euro om proffsboxaren Robert Helenius boxas i Tallinn på lördag är orimligt högt. Det framgår i det svar som boxaren och hans jurister lämnat till tingsrätten.
Nya Åland/Åland24 avslöjade i fredags att tyska proffboxningsstallet Sauerland Event dragit boxaren Robert Helenius, numera bosatt i Lumparland, inför Ålands tingsrätt. Orsaken är att han som fri agent ska gå sin första match på länge i Tallinn på lördag.

Sauerland vill stoppa Helenius och hävdar att promotoravtalet mellan parterna fortsättningsvis är i kraft trots att boxaren sagt upp det ett flertal gånger.

Sauerland vill att tingsrätten brådskande stoppar matchen och utdömer ett vite på 100 000 euro om han ändå deltar.

I går kom Robert Helenius svar in till tingsrätten.

Helenius kritiserar Sauerland på många punkter i den tio sidor långa inlagan. Han yrkar på att Sauerlands samtliga yrkanden förkastas och kräver att få rättegångskostnaderna, hittills drygt 7 000 euro, ersatta av proffsboxningsstallet.

För det första hävdar Helenius att han sagt upp avtalet med Sauerland fyra gånger både skriftligt och med fullmakt sedan mitten av februari och att boxningsstallet inte kan förlänga det ensidigt på grund av hans skador.

Läs mer i papperstidningen!