DELA

Hartikainen lämnar Åland United

FOTBOLL. Åland United får klara sig utan mittfältaren Taina Hartikainen när man möter Nice Futis i Björneborg i morgon.
– Av personliga skäl lämnar hon oss för en kort period, säger ÅU:s ordförande Kjell Manselin.
Under Åland Unitedspelarnas ledighet i helgen reste Taina Hartikainen hem till Finland. På måndagen var hon tillbaks men redan i onsdags lämnade hon Åland igen.
– Vi har kommit överens med Taina om att inte berätta om orsakerna till hennes beslut. Det är på grund av personliga skäl som hon behöver en paus, säger ÅU:s ordförande Kjell Manselin.
Hartikainens uppbrott ska enligt uppgifter till Nya Åland bero på att hon blivit arg och besviken över att inte ha fått spela i Women’s Champions Leaguematchen mot Potsdam förra veckan.
– Det kan ha en del i det, men det rör sig om privata skäl, säger Manselin.
ÅU:s tränare Marianne Miettinen hänvisar till Manselin i frågor gällande Hartikainen.
– Men jag hade ett möte med henne senast i tisdags. Då träffade jag henne och vi hade en bra diskussion så det är inte på det sättet att vi inte skulle kunna vara med varandra eller diskutera med varandra, säger hon.
På ÅU:s träning i tisdags berättade Hartikainen även för laget att hon lämnar dem. Troligtvis för resten av säsongen.
– Det är inte hundra procent säkert men förmodligen. Det är inte så mycket kvar av säsongen, bara tre ligamatcher och returmatchen mot Potsdam, säger Manselin.
Hartikainen själv kommenterar sitt beslut såhär:
– Det är av personliga skäl. Jag och klubben har kommit överens om att jag ska vara hemma i Helsingfors nu. Jag ska fortsätta med fotboll men fotboll är inte allt i livet och jag behöver tid med mitt liv nu. Jag önskar tjejerna lycka till. Jag litar på dem att vi vinner matcherna som är kvar!

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax