DELA
Foto: CENTRUM Adelina Engman, mitten, gratuleras av lagkamraterna efter ett av hennes två mål mot Kristianstad. Aftonbladet uppmärksammade anfallsstjärnans första fullträffar i allsvenskan.

”Har varit tufft ibland”

FOTBOLL. Det dröjde fyra månader.

Men nu har Adelina Engman gjort sina första allsvenska mål.

– Jag har väntat på att de ska komma, säger anfallsstjärnan.
Adelina Engman hörde i flera år till Åland Uniteds mest profilstarka spelare och var bland annat med om att skjuta klubben till FM-guld 2013. Inför den här säsongen valde 20-åringen att ta nästa steg i karriären och bytte ÅU mot Göteborg FC i damallsvenskan.

ÅU:s forna skyttedrottning har haft svårt med målskyttet på Västkusten och stod på noll fullträffar inför torsdagens match hemma mot Kristianstad. Men i andra halvlek lossnade det – två gånger om. Engman stötte in 2–0 i den 72:a matchminuten och fastställde slutresultatet till 3–0 i den 86:e innan hon byttes ut till förmån för Sofia Skog.

– Vid första målet slog Manon (Melis) ett inlägg från vänster som jag var först på. Och vid 3–0 fick jag en djupledsboll av henne, kom fri och placerade in bollen, säger Adelina Engman om islossningen på Valhallas konstgräs.

– Visst har jag tänkt en del på att jag inte har gjort några mål. Jag har väntat på att de ska komma, så det var skönt.

Bättre försvar i allsvenskan

Göteborg och Kristianstad möttes i allsvenskans tolfte omgång, men ”Adde” gjorde sitt nionde framträdande efter att ha bänkats vid tre tillfällen. En ovan situation för landslagsstjärnan.

– Klart att det har varit tufft ibland. Men vi har så många bra offensiva spelare. Sen får man inte så många målchanser i allsvenskan heller jämfört med hur det var i Åland United. Lagen är bättre på att försvara och tempot är mycket högre, säger Engman vars Göteborg är femma i allsvenskan med åtta poäng upp till ettan och regerande mästarna FC Rosengård.

– Vi har bytt spelsystem från 4–4–2 till 4–2–3–1 och vi har spelat riktigt bra i de tre senaste matcherna. Vi har absolut chansen att klättra och siktar så högt upp som möjligt.