DELA
Foto: Erkki SantamalaSteve Beeks.

Plan B: Beeks

FOTBOLL. Åland United har en plan B om inte Giovanni Costantino får tränarlicens.

Den planen går ut på att förre ÅU-coachen Steve Beeks kommer in i lagledningen, erfar Nyan.
När Åland United höll presskonferens för att presentera nye huvudtränaren Giovanni Costantino talade sportchefen Mikael Virta om för Nya Åland att klubben sökt dispens för att göra italienaren till ligatränare.

Costantino saknar Uefas A-tränarlicens som krävs för att få leda ett ligalag, men Virta sade att han är övertygad om att Finska bollförbundet beviljar 31-åringen dispens och tillåter honom att vara huvudtränare för ÅU 2016.

– Det finns möjligheter i ligalicensreglerna att söka om dispens och de har vi hänvisat till i vår ansökan till förbundet, sade Virta och tillade att United har en ”plan B” om de nekas dispens och som klubben använder sig av ”om den behövs”.

Har A-licens

Skulle Giovanni Costantino mot förmodan nekas tränardispens erfar Nyan att förre ÅU-coachen Steve Beeks, som numera arbetar för IFK Mariehamns ungdomssektion, kommer att kliva in i lagledningen. Engelsmannen innehar A-licensen vilket skulle innebära att Bollförbundet inte skulle kunna ha några invändningar mot Uniteds ledarstab, samtidigt som Giovanni Costantino fortsätter att leda laget på träningar och matcher.

Steve Beeks har avböjt att kommentera.