DELA

Hannes Öhman slutar – blir läktarcoach

INNEBANDY. Han är svensk innebandys meste målgörare genom tiderna.
Men i fortsättningen får Storvreta klara sig utan Hannes Öhman – på planen.
– Det har varit en fantastisk karriär, säger han i ett pressmeddelande.
Med 474 mål under 15 säsonger i Elitserien och Superligan är Hannes Öhman den spelare som gjort flest mål genom tiderna i den högsta divisionen. Men nu står det klart att den åländske stjärnforwarden lägger ned den aktiva karriären. Det meddelade Storvreta i ett pressmeddelande i går.


Kvar i klubben
Men Hannes Öhman blir ändå kvar i klubben där han kommer att knytas till sportgruppen men ansvar för match- och spelaranalys i en roll som läktarcoach.
Han kommer också, tillsammans med den nye chefstränaren Stefan Forsman, att arbeta med en förstärkt juniorsatsning i Uppsalalaget.


Saknar motivation
Hannes Öhman, som spelade en avgörande betydelse i Storvretas tre raka SM-guld, berättar att han saknar motivationen till att göra ännu en hårdsatsning som spelare och att han nu ser fram emot att tillbringa mer tid med familjen.
– Det har varit en fantastisk karriär och jag har många tränare och spelare att tacka för alla mina framgångar. Nu vill jag, med ett stort Storvretahjärta, fortsätta att göra nytta där jag kan och det ska bli kul att jobba med Stefan, som jag tidigare haft som tränare i fyra år, säger han i pressmeddelandet.
I samband med en av höstens Storvretamatcher kommer nu Hannes tröja nummer 14 att hissas i taket i Fyrishov och därmed reserveras för alltid för den åländske målskytten.
– Jag är övertygad om att Storvretasupportrarna kommer att sluta upp på ett alldeles särskilt sätt för att hylla en av de största någonsin i Superligan, säger Storvretas klubbchef Kim Knudsen, tillika tillförordnad sportchef.

Totte Vesterlund