DELA

Hanna Wiss Idrottgalans stora vinnare

IDROTT. De främsta åländska idrottarna under 2010 premierades på Idrottsgalan som gick av stapel under lördagskvällen.
Och med de två tunga priserna ”Årets kvinnliga idrottare” och Årets prestation” var det friidrottaren Hanna Wiss som blev galans stora vinnare.
Runars rondell-kupp, Ålands svar på ”Mästarnas mästare” och Karl Martindahl. Det var en varierad kompott av underhållning som de cirka 500 gästerna på 10-årsjubilerande åländska Idrottsgalan bjöds på under lördagskvällen i Idrottsgården.
Och bland de nominerade var det friidrottaren Hanna Wiss som blev årets galadrottning med de två tunga priserna ”Årets kvinnliga idrottare” och ”Årets prestation”. Dessutom utsågs hennes tränare Frank Ottesen till ”Årets idrottsledare”.
– Det känns som att det var min kväll. Det är svårt att sätta ord på hur bra 2010 kändes och jag vet inte riktigt vad som skulle kunna ha gått bättre, säger Wiss som under fjolåret bland annat bärgade FM-bronset för seniorer på 200 meter och NM-guld för 19-åringar på 100 meter samt i längdhopp.
Övriga pristagare för idrottsåret 2010:
Årets manliga idrottare: Kenneth ”Kenta” Sandvik
Årets lag: Åland United
Årets genombrott: Elin Liewendahl
Det delades dessutom ut priser till 2010 års främsta fotbollsspelare.
Guldbollarna gick till Annica Sjölund och Daniel ”Daja” Sjölund, silverbollarna gick till Maryette Karring och Johannes Nordström och Tony Asumaa utsågs till bästa domare.
Läs mer om galan i måndagens Nya Åland.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax