Gustafsson FM-åtta på 100 meter

FRIIDROTT. Åtta i finalen på 100 meter, förmågan att hålla tekniken och en nöjd Linn Gustafsson.

Det är resultatet efter helgens FM tävlingar för 19-åringar.

– Det kändes bättre än på länge, säger Gustafsson.
I helgen pågick finska mästerskapen för både 19- och 22-åringar. Linn Gustafsson representerade de åländska färgerna i 19-årsklassen i Nyslott medan Victor Jansson och Lucas Mattsson ställde upp i 22-åringarnas FM i Lahtis.

Efter en skade- och infektionsdrabbad säsong fick Gustafsson välja bort favoritgrenen häck.

– Där skulle jag ha haft bättre chanser och placeringar, säger Gustaffsson.

Istället stod 100 och 200 meter på hennes tävlingsagenda. Under lördagen löptes den kortare distansen då hon knep den sista finalplatsen efter att ha sprungit in som trea i försöksheatet. Klockan stannade då på 12,46.

I finalen gick det något långsammare då Gustafsson sprang in på tiden 12,59 och slutade totalt åtta.

– Det räckte inte fullt ut med kraften, det är den som fattas just nu. Tekniken är på plats men hon är kraftlös ännu då hon dragits hela sommaren med en infektion och var skadad i februari, säger tränaren Frank Ottesen.