DELA

Guldmedaljer för simmare

SIMNING. Martin Hougberg och Sara Oksman tog varsin guld- och silvermedalj i helgens SFSI-mästerskap.
– Jag är jättenöjd, säger tränaren Kjell Hansen.
(Bilden tagen vid ett annat tillfälle.)


De åländska simmarna är på ständig framfart och slår nya rekord på löpande band. Så också i helgen när 15 simmare fanns i Vasa för att göra upp i SFSI-mästerskapen.
– I princip alla har slagit sina banrekord från 25 meter i 50 metersbassängen. Det är ruskigt bra! Bara vi får ordentlig träning kommer det så småningom, men det börjar komma redan nu vilket är ett resultat av Anders (Larsson) träning och att jag sedan fortsatt träna dem, säger Kjell Hansen.

Oväntat guld
Fyra medaljer kunde plockas hem i bagaget. Sara Oksman plockade ett guld på 50 meter bröstsim efter tiden 40.13 och ett silver på 50 meter ryggsim efter tiden 38.93. Martin Hougberg tog också hem en medalj av den finaste valören när han vann 50 meter frisim på tiden 29.92 och tog ett silver på 50 meter ryggsim med tiden 38.83.
– Det var väldigt oväntat att Martin skulle vinna, men mycket roligt! Han slog sin tid med flera sekunder. Tiderna de tog var över huvud taget väldigt bra även om man jämför med en 25 metersbassäng, konstaterar Hansen.

Tufft program
Ytterligare en medalj stod Linda Myllykoski för när hon simmade hem bronset på 50 meter frisim med tiden 29.56.
– Det räckte till FM-kval på distansen, så det var extra skoj.
Knappt har skolmästerskapen för svenskfinland avslutats, innan det både i dag och i morgon väntar ytterligare distanser för ålänningarna som då deltar i Kvarken Games.
– Det blir ett tufft program för dem i helgen med många sträckor, säger Kjell Hansen.

Vill du se alla resultat från fredagens SFSI-mästerskap kan du klicka här: länk.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax