DELA

Guld, silver och brons i islandshäst-FM

HÄSTSPORT. De åländska islandshästryttarna visade framfötterna i helgens FM-tävlingar. Malin Mårtensson kom hem med ett guld och en VM-plats, medan Linda Karlsson tog ett silver och ett brons.
När FM i islandshästridning avgjordes i helgen i Ypäjä klaffade allting för Malin Mårtensson, som tidigare haft en knagglig säsong med bland annat en skadad häst. Nu slog hon till med ett guld i fyrgång och fick på köpet kvittera ut en VM-plats i Holland i augusti.
– Det känns jättekul. Det här är min största framgång hittills, säger Mårtensson.

Säsongsbästa
Hennes 6,57 i uttagningspoäng var den högsta poängen, inte bara i tävlingen utan hittills den här säsongen i Finland.
– Jag hade en stor ledning så mina chanser till ett guld var stora. Då blev jag jättenervös i finalen och red lite sämre än i uttagningen, men det räckte till guld ändå, säger Mårtensson, som blev FM-tvåa förra året i både fyrgång och tölt

Utmaning
Det är tredje året som Malin Mårtensson rider och tävlar på 13-åriga stoet Hlökk. Hon var med i VM förra året i Norrköping, där hon red hem en 17:e plats.
– Det blir en utmaning att resa så långt bort och tävla. Jag har aldrig åkt så långt med henne förut, men det ska nog gå bra, säger hon.
Förutom guldet i fyrgång blev det två åländska medaljer till, signerade Linda Karlsson. Hon red hem bronset i fyrgång och silvret i tölt på hästen Galtsi. Övriga åländska deltagare var Marica Westerholm, Anna-Greta Ylander och Corinne Blomqvist.

FREDRIK EKMAN