Grymt slut för IFK

FOTBOLL. FC Honkas första heta målchans kom i den 88:e spelminuten. Det resulterade i mål. IFK Mariehamn i sin tur hade haft tre träffar i virket i första halvlek och haft totalt kontroll på matchen tills två minuter återstod.
– Jag måste säga att det var ren otur, säger Jani Lyyski efter matchen.
Det är ett bedrövat IFK Mariehamn som fick lämna Tapiolan Urheilupuisto utan poäng i söndags. I den 88:e minuten tappade Grönvitt markeringen och Peke Huuhtanen kunde slå in 1-0 till FC Honka på lagets enda riktigt farliga målchans laget skapat på hela match. På övertid satte sedan Jami Puustinen tvåan bakom en tvekande Antti Kuismala, men då var det egentligen redan över.
– Riktigt, riktigt surt, säger Jani Lyyski kort efter slutsignalen.

Tre i virket
Till saken hör att IFK Mariehamn radade upp heta målchanser i första halvlek. Med betoning på heta. Men denna dag hade Tomi Maanoja målvaktens bästa vänner på sin sida.
I mitten av första halvlek nickade Peter Blomberg i ribban efter en hörna. Några minuter senare träffade Sasa Stevic stolpen och innan halvleken var över så hade Andreas Björk också haft en nick i ribban!
– Vi skapar 4-5 bra målchanser men vi får inte in den, säger Lyyski.
Det som givetvis harmar mest är att Grönvitt blev helt utan poäng trots att laget gjorde en riktigt bra insats.
– Jag tycker vi spelar precis som ett topplag ska, säger Lyyski.
Skillnaden är bara att IFK inte får dit bollen.
– Vi har så bra kontroll på dem, genom hela matchen, suckar Lyyski.
Det går inte att komma ifrån att detta var en riktigt blytung förlust för IFK som nu ligger näst sista i tabellen. Jani Lyyski konstaterar att det är svårt att vara objektiv en dag som denna men han kommer ändå inte ifrån hur han upplever det.
– De hade turen med sig Honka, det är bara så.