DELA

Grundström förlänger med IFK-hockey

ISHOCKEY. Han var en av stöttepelarna när IFK steg till division III i mars.
Nu har Alexander Grundström skrivit på för ytterligare en säsong i Grönvitt.
– Det kändes ganska självklart, säger forwarden.
Halvvägs in i säsongen 2012–13 kom hälsingegrabben Alexander Grundström till IFK Mariehamn för att testa på något nytt.
Med meriter från division I-spel i Sverige med Hudiksvalls HC hade forwarden inga problem med att bidra i IFK-offensiven och snittade över fyra poäng per match under sin första säsong i division IV.
Och när IFK Mariehamn tog det efterlängtade steget upp till division III i år var 23-åringen en av de bärande spelarna i laget. Endast kedjekompisen Robin Englund noterades för fler poäng (100) än Grundströms 93 på 24 tävlingsmatcher 2013–14.
– Jag vill vara med på nästa steg för föreningen, och jag trivs så pass bra på Åland att det var ganska självklart att skriva på ett nytt kontrakt, säger Alexander Grundström som tillstår att avancemanget till division III var fundamentalt för en fortsättning.


”Blir något nytt”
– Det hade inte varit så jäkla roligt att spela ett år till i fyran, och det är många i laget som känt samma sak; att det skulle ha varit svårt att motivera sig. Men nu blir det något nytt i trean.
Och Alexander Grundström tror att IFK har en bra chans att etablera sig i division III.
– Jag har svårt att tro att Allfyran som vi spelade i den här säsongen skulle vara så mycket sämre än trean. Vi ska kunna vara topp fyra i serien på hösten så att vi får vara med i fortsättningsserien. Får vi in ytterligare lite spets i laget borde vi kunna vara med däruppe.

Oskar Magnusson