DELA

God anda ska lyfta nykomlingarna på hemmaplan

BOWLING. Åland har ett damlag i rikseriens division II för första gången på många år.
Och säsongen har börjat bra för Komet.
Efter en spelad omgång ligger de på andra plats i serien och i dag väntar hemmapremiären i Idrottsgården.
Komets damlag debuterade för drygt en månad sedan i rikseriens division II med Malin Bamberg, Carita Gullans, Ida Sandström och Alexandra Holmqvist i laget.
Upp till sju stycken spelare finns att tillgå i laget och på träningen i onsdags var dags för lagledare Carita Gullans att försöka ta ut laget som ska spela hemma i Idrottsgården i dag när det är dags för säsongens andra omgång.
– Det är bästa dagsformen som får avgöra vilka som spelar, och oavsett vilka det blir så ska det bli skönt med en hemmaomgång. Då har vi sluppit att resa och är utvilade när vi ska spela. Dessutom har man har bra stöd av hemmapubliken och lagandan blir som bäst då, säger hon.

Rädd för nerver
Den första omgången spelades i Raumo den 11 september och med de 3.393 poäng laget spelade ihop då ligger Komet på andra plats i serien.
– Det gick bättre än vad vi hade förväntat oss. Och så länge vi kan hålla våra tävlingsnerver under kontroll så tror jag vi kan spela minst lika bra igen och hålla oss topp tre, säger Gullans.
Just tävlingsnerverna tror hon är deras värsta fiende och har därför inte satt upp några mål inför den här säsongen. I stället vill de känna på motståndet och få mer tävlingsvana först.
– Vi är absolut inte rädda för något av lagen, men vi har inte så mycket tävlingsrutin om man jämför med de andra lagen. Vi ser på säsongen som att vi är inne i en utvecklingsfas och så får vi sätta upp högre mål nästa säsong när vi har tävlat lite mer, säger Carita Gullans.
Leder serien inför lördagens omgång, som börjar klockan 16.00, gör Åbo-laget TuUL med nästan 500 poängs marginal.
Övriga lag i serien är Euraleenat, Kaisat-Turku, Rau-Kei, TuWe och Ydke.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax