DELA

Gashi på väg till Superettan

FOTBOLL. Arsim Gashi kan vara på väg bort från IFK Mariehamn. Nästa vecka testas han av Superettanklubben Ängelholms FF och fortsätter därefter vidare till testspel i Väsby United.
Efter bara ett år i IFK Mariehamn kan anfallare Arsim Gashi var på väg bort trots att han har två år kvar på sitt kontrakt.
Nästa vecka testas han av Ängelholms FF som spelar i Superettan.
– Han är aktuell för oss och vi har har haft koll på honom sedan han spelade i Västervik som junior. Men det rör sig i så fall om ett lån för den här säsongen till att börja med, säger ÄFF:s sportchef Michael Kallbäck.
Även Superettanklubben Väsby United har visat intresse för Gashi. Så efter provspelet i ÄFF fortsätter han dit för ytterligare test.

Fler på väg bort
Uppgiften bekräftas också av IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson som menar att IFK nu har för många spelare på topp.
– Vi har en bra trupp i år med många anfallare. I fjol hade vi tre anfallare, i år har vi fem. Det skulle vara bra med en omfördelning och hellre få hit en försvarare till, säger han.
Enligt Mattsson kan det bli aktuellt att IFK lånar ut fler spelare, men vill inte berätta vilka det rör sig om.
I helgen eller i början av nästa vecka väntas klubben fatta beslut om backen Patrik Rikama får förlängt och om de någon av de fem testspelarna som testades av IFK i början av december erbjuds kontrakt. Nästa vecka blir det troligtvis också aktuellt med nya testspelare i IFK.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax