Gammal var äldst i cupen

INNEBANDY. Erfarenhet slog ungdomlig ambition i åländska cupens herrfinal.
Forne landslagsmannen Thomas ”Pitchi” Lundberg blev med sina två mål segerorganisatör när Pro 09 besegrade IF Fram med 4–3 efter förlängning.
– Lite speciellt med tanke på att jag vann min första cup för 24 år sen, säger ”Pitchi”.

Åländska cupen i innebandy avgjordes över två dagar med finalspel under tisdagen.
För de båda lagen i herrfinalen – Pro 09 och IF Fram – var drabbningen i går eftermiddag den femte 2×15-minutersmatchen inom loppet av 24 timmar.
Många trötta ben i Baltichallen alltså, och inledningen av finalen blev en tät historia med en mållös första period som följd.
När det lossnade i den andra var det Kenny Lindqvist som stod för målen och gav Fram en 2–0-ledning. Men så replikerade Pro 09 genom Thomas ”Pitchi” Lundberg två gånger om och matchen stod och vägde på nytt. Kim Berglund gav Fram ledningen igen, bara för att se Andreas Ahlqvist kvittera och ta finalen till förlängning.

Ribbskott två gånger om
Kenny Lindqvist hade träffat ribban med minuten kvar att spela av ordinare tid, och sköt i ramen även i förlängningen.
Marginalerna var på Pro 09:s sida som i stället kunde avgöra matchen någon minut senare tack vare Gustaf Eklunds 4–3-mål.
– Det var skönt att vi kunde avgöra till slut. Jag tror inte att vi hade orkat så mycket längre, säger Thomas ”Pitchi” Lundberg och skrattar.

IBK Hammarland vann damfinalen efter seger med 8–0 mot IF Fram i finalen.