DELA
Foto: Emilia Lindström

Fyra klasser – fyra segrar

HÄSTSPORT. När ekipaget Petra Söderman och Connoisseur TZ för första gången hoppade fyra klasser under en och samma tävlingshelg slutade det i succé.
– Han hängde med bättre än jag väntat mig, säger Petra Söderman.

När Föreningen Gestrikes Sportryttare arrangerade hopptävlingar den gångna helgen kom Petra Söderman till start med Komet och unghästen Connoisseur TZ. Den sistnämnde hoppade fyra klasser – två på lördagen och två på söndagen – och det med gott resultat.
– Connoisseur har aldrig tidigare tävlat i fyra klasser under en och samma tävlingshelg. Det här var lite av ett kraftprov för honom, säger Petra Söderman.
Under lördagen vann Connoisseur TZ först i 120-centimetersklassen efter felfri runda och sedan i 130-centimetersklassen med tolv fel. Och under söndagen lyckades ekipaget knipa ytterligare två segrar och det i 110- samt 120-centimetersklassen efter idel felfria rundor.
Noterbart är att antalet fel helt avgör utgången i unghästklasserna, som i Sverige sträcker sig till och med sex år. Inbördes tider räknas inte så länge ekipagen håller sig inom en på förhand satt maxtid. Därmed delade Connoisseur TZ segern med ytterligare hästar i samtliga klasser förutom en – lördagens 120-centimetersklass där Petra Söderman och Connoisseur TZ var enda felfria ekipage.

 

Läs hela artikeln i tisdagens Nya Åland.