DELA

Ridtävling gav Cancerföreningen 2 400 euro

RIDSPORT. Dressyr gjorde debut i välgörenhetsklassikern Rosa-blåbandet.

Totalt såg tävlingen åttio starter i helgen.

– Förvånansvärt bra uppslutning, säger arrangören Rebecka Eriksson.
Den sjätte upplagan av Rosa-blå bandet fick i år ett nytt utseende.

I stället för en endagarstävling hölls evenemanget på Ålandstravet över två dagar den gångna helgen, och inkluderade förutom hopp även dressyr.

Uppslutningen blev därefter; hela åttio starter genomfördes i Rosa-blåbandet-tävlingarna.

En fin säsongsavslutning för åländsk ridsport där deltagandet på de övriga tävlingarna har lämnat en del i övrigt att önska.

– Lite lustigt är det att vi får se så många starter i årets sista tävling. Men det är som vi har upplevt tidigare år; det drar mer tävlande när avgiften går till ett bra ändamål. Det kanske är så att man lägger tävlingsprestigen lite åt sidan i en välgörenhetstävling och då sätter man inte så mycket press på sig själv heller, säger Rebecka Eriksson, en av arrangörerna bakom tävlingen.

”Arken” vann lagtävling

Pengarna som Rosa-blåbandet-tävlingen drar in på startavgifter och caféförsäljning går till Ålands cancerförenings rosabandet-fond.

I år landade totalsumman på 2 400 euro.

Årets jippotävling ”Karakampen” drog in 560 euro bara den och fick ett vinnarlag i Team Arken som red hem segern på hästen Nisse.

I laget ingick Jonas Björkman, Hubbe Lundberg, Tobias Braun och Emil Söderlund. Tvåa slutade lag Jolly Jumper på hästen Clausen och trea blev lag Ferrano på hästen med samma namn. I ”Karakampen” kan de tävlande lagen bättra på sin sluttid ju mer pengar de donerar.

Lindholm tog hem dressyren

I de mer prestigeladdade tävlingarna tog Petra Söderman på hästen Komet hem segern i hoppningens Blå bandet-klass över 110-centimetershinder. Tvåa blev Elin Nyman på hästen Dirania och trea slutade Lina Söderdahl med Krustad.

I Rosa bandet-hoppningen (90 cm) vann Elin Sjuls på Cut the Diamond före Moa Larsson (Niki Lauda G) och Janina Honkala (Solweiy). Samtliga ekipage var felfria, men Sjuls hade bäst tid.

I söndagens dressyr tog Julanda Lindholm hem segern i både Rosa bandet- och Blå bandet-klassen med hästarna Himring respektive San Soila.

– Flera yngre ryttare från ridklubben Sleipner ställde också upp och tävlade och gjorde bra ifrån sig. Det är glädjande att se för återväxtens skull. Och att vi såg runt trettio dressyrstarter är också jättekul eftersom att de tävlingarna haft det lite tufft med deltagare tidigare i år, avslutar Rebecka Eriksson.