DELA
Foto: Ida Jansson

Futebol dá forca blev Årets Peppare

IDROTTSGALA. På svenska idrottsgalan delade man i år ut ett helt nytt pris, Årets Peppare.
Prisutdelade på galan var Prins Daniel och pristagare blev den internationella organisationen Futebol dá forca, där åländska Hanna Salmén ingår.

Det var i måndagens tidning som Nya Åland berättade att organisationen Futebol dá forca var en av tre nominerade till det nya idrottspriset Årets Peppare. Futebol dá forca är en internationell organisation som verkar för att stärka tjejers rättigheter och möjligheter genom fotboll. Organisationen startade 2012 i Mozambique och har i dag verksamheter också i Zambia, Sverige och på Åland. Hanna Salmén, bosatt i Frankrike, är Global Coordinator och regional verksamhetsledare för Åland.
– Otroligt hedrande för oss. Att vara nominerad till ett sådant här pris inspirerar oss verkligen att fortsätta. Och prisets namn, Årets Peppare, passar ju in på oss otroligt bra. Futebol dá forca handlar just om att peppa och att uppmuntra flera barn, framför allt flickor, att spela fotboll och att röra på sig, sade Hanna Salmén i måndagens Nya Åland.

Av de tre som var nominerade – Futebol dá forca, spelet Pokémon Go och Tomas Andersson – var det alltså Futebol dá forca som prisades.
Priset togs emot av organisationens grundare och vd Cecilia Andrén Nyström, som också höll ett tacktal.

Läs mera om detta i onsdagens Nya Åland.