DELA
Foto: Futebol dá ForçaVÄGVISARE Futebol dá Força startades i Moçambique av svenskan Cecilia Andrén Nyström 2012. Verksamheten innefattar numera 400 ledare och över 5 000 fotbollsspelande flickor.

Så stöttar du Futebol dá Força

Bakom Futebol dá Força står ett tjugo personer starkt team under ledning av den unga entreprenören Cecilia Andrén Nyström.

Hon driver i dag Futebol dá Força där över 5 000 tjejer tränas av omkring 400 utbildade volontära tränare. FdF finns i Sverige, Finland, Moçambique och Zambia.

Organisationen syftar till att stärka tjejers självförtroende och ge dem konkreta verktyg så att de själva kan förbättra sina framtidsutsikter. Fotbollen, och framförallt fotbollslagen, blir en neutral mötesplats där tjejerna får stöd, kunskap och kraft.

På mindre än ett år växte Futebol dá Força från att ha utgjorts av ett lag med Cecilia som enda tränaren till att bli ett nationellt utbildningsprogram för unga ideella ledare.

Ledarna utbildas till fotbollstränare, men även i sex- och samlevnad, värdebaserat ledarskap, mänskliga rättigheter och hur de som förebilder kan verka för att förebygga våld och sexuellt utnyttjande av tjejer.

I sommar är det premiär för Futebol dá Força på Åland. Projektet är i behov av sponsorer och bidrag, kontakta Hanna Salmén per e-brev på hssalmen0917@gmail.com, samt Daniela Haglund på fotboll@idrott.ax, för mer info.

Källa: www.futeboldaforca.com