DELA

Frustration bakom motormanifestation

MOTORSPORT. Motorsportentusiasterna på Åland med Ålands motorklubb i spetsen planerar en träff den 2 maj.
Förhoppningen är att 1 000 fordon ska visas upp.
Anledningen?
– Vi vill visa vilket stort motorintresse som finns på Åland och peka på att vi behöver en anläggning för racing, säger ordförande Elof Johns.
Den 2 maj hoppas motorentusiasterna kunna samla tusentalet fordon vid Östra utfarten i Mariehamn. Syftet är visa upp det stora motorintresset på Åland.
Upprinnelsen: frustration.
Nyligen hävdes miljötillståndet för motorparken Åland Ring i Eckerö av förvaltningsdomstolen, och någon vecka dessförinnan meddelade Finavia i Mariehamn att de inte tänker upplåta flygfältet till fler dragracingtävlingar i framtiden.
– Motorfolket känner frustration, bland annat över Åland Ring. Nu vill vi visa vilket stort motorintresse det finns på Åland, eftersom vi tycker att det är dags att myndigheterna tar oss på allvar, säger Ålands motorklubbs ordförande Elof ”Loffe” Johns.
– Förhoppningsvis kan vi på nytt få tillgång till flygfältet för dragrace, och om Åland Ring faller så kanske någon annan kan upplåta ett markområde till en träningsanläggning som man kan använda för dragrace och som halkövningsbana, till exempel.

Läs mer i torsdagens Nyan.

Oskar Magnusson