DELA

Friman och Red Hot Melody debuterar på V75

TRAV På lördag finns två åländska debutanter med i Örebrotravet. Såväl kusken Malin Friman som hästen Red Hot Melody gör V75-debut. Förutsättningarna är sämsta tänkbara, men formen är god och förhoppningarna om ett bra lopp finns.

Hästen Red Hot Melody med kusken Malin Friman i sulkyn gör V75-debut. Det är en dröm som blir sann för Friman som har varit kusk sedan 2004 och gjort 140 starter, dock aldrig på så här hög nivå.
– Det känns speciellt att göra V75-debut. Jag har aldrig kört i ett så stort lopp förut, men det är det här man har drömt om, säger Friman med ett stort leende.
Trots glädjen över att få debutera så inser de inblandade att det blir tufft. Debuten har tyvärr fått de sämsta möjliga förutsättningarna.
– Vi har fått spår 11 vilket är väldigt dåligt, drömmen hade varit att få spår 1-4, nu kan vi bara hoppas att hon kommer iväg bra, säger Friman.
– Spår 11 är nästan det sämsta tänkbara. Nu kan hon ej ta täten i början, och Örebro har kanske sveriges kortaste upplopp, så det är svåra förutsättningar, säger tränaren, ägaren och uppfödaren Ralf Gustavsson.
Drömmen lever
Även om förutsättningarna är tuffa så lever drömmen om en bra placering.
– Hon är väldigt startsnabb och i otroligt bra form just nu. Får hon en bra start och har en bra dag så slår hon de flesta, jag tycker inte man ska räkna bort henne, säger Friman.
Nackdelen är dock att Red Hot Melody inte alltid har en bra dag. Ojämnheten och humöret pekas ut som de absolut största svagheterna och är det som kan fälla henne.
– Hon är väldigt ojämn, det är den största svagheten, förklarar Friman.
Läs mer i dagens Nya Åland.

Kenneth Vickström