DELA
Foto: Stefan Öhberg

Friberg da Cruz förlänger med IFK

FOTBOLL. 34-årige Bobbie Friberg da Cruz stannar på Åland och i IFK Mariehamn minst ett år till. Det står nu klart efter att parterna tecknat nytt avtal.

Under måndagen offentliggjorde IFK Mariehamn sin tolfte spelare inför 2017. Försvarsspelaren Bobbie Friberg da Cruz har tecknat nytt kontrakt och över ett år.
– Vår uppfattning är att Bobbie i år har gjort sin klart bästa säsong sedan han kom hit för tre år sedan och han är motiverad och skadefri och vill satsa vidare. Då känns det enkelt att fortsätta tillsammans. Bobbie är en av våra ledande karaktärer i laget och en av nyckelspelarna i vår fortsatta satsning, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Bobbie Friberg da Cruz kom till IFK inför 2014 och gjorde i år sin tredje raka säsong i den grönvita tröjan. I år spelade han 2 471 minuter i ligan fördelat över 30 matcher, jämfört med i fjol då han noterade 1 903 minuter över 24 matcher. Han har hittills gjort ett mål i IFK-tröjan och det gjorde han i guldmatchen mot Ilves den 23 oktober i år.

Nya Åland har sökt Bobbie Friberg da Cruz utan att lyckas, men i ett pressmeddelande från IFK säger han följande:
– Kroppen känns riktigt bra och jag känner att jag varit stark hela säsongen och fortsätter att utveckla mitt spel så det känns väldigt motiverande att fortsätta i IFK.

Övriga som är kontrakterade över åtminstone 2017: Jani Lyyski, Kristian Kojola, Gabriel Petrovic, Aleksei Kangaskolkka, Albin Granlund, Anthony Dafaa Clement, Johan Sundman, Joel Mattsson, Robin Sid, Marc Nordqvist och Philip Sparrdal Mantilla.