DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>ILSKA Kristian Kojola var helt oförstående när domaren Jari Järvinen dömde bort hans mål.

Nära, men inte nog för IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn gästades på söndagen av HJK. Matchen blev chansfylld men två storspelande målvakter såg till att målprotokollet förblev onoterat.

– Jag är glad att jag höll nollan men vi kunde tagit tre poäng, säger målvakten Walter Viitala.
Efter premiärförlusten i Helsingfors var det ett revanschsuget hemmalag som klev ut på WHA. Man öppnade också matchen starkast. Den första riktigt heta målchansen tillföll Diego Assis som vände bort en HJK-försvarare i straffområdet men avslutet räddades av Thomas Dähne med hjälp av en vacker parad.

Den andra halvleken fortsatte i samma stil som den första. IFK:s bästa målgörare den här säsongen Dever Orgill testade skottlyckan flera gånger utan att lyckas överlista Dähne i HJK-målet. Men med 71 minuter på klockan trodde de allra flesta på WHA att hemmalaget hade lyckats knäcka målkoden.

Efter att Dähne till synes tappat bollen rusade Kristian Kojola fram och forcerade in den i mål.

Domaren Jari Järvinen blåste dock för frispark då målvakten tacklats av Brian Span i samma moment som Kojola satte bollen i nätmaskorna. IFK fick en sista chans att avgöra matchen då Josef Ibrahim vände ut och in på sin försvarare och avlossade. Skottet gick dock tätt utanför stolpen och hemmalaget fick nöja sig med ett oavgjort resultat.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Emil Mattson