Fortsatt tungt för JIK:s volleyherrar

VOLLEYBOLL. Jomala IK:s volleybollherrar åkte på sin åttonde raka förlust när laget tog emot Bromma B i Vikingahallen under söndagen. Setsiffrorna skrevs till 0-3 och kräftgången fortsätter för JIK.
– Vi får inte alla bitar på plats utan det fattas alltid någon bit i pusslet, säger JIK:s spelande tränare Hans Donning.
Jomala IK hade inför helgens omgång med Bromma B ännu inte vunnit någon match i serien och inte började det bra den här gången heller.
JIK hamnade genast i ett 12-3-underläge och uppförsbacken såg rejält brant ut. Det var inte mycket laget kunde göra och Bromma spelade snabbt hem det första setet med 15-25.
– Vi lyckades inte täppa till eftersom vår block och vårt försvar inte sitter som det ska, säger Hans Donning.

Mera tyngd
Inför set två bytte Jomala IK några spelare. Hans Donning och Micael Källman hoppade in vilket bidrog till mera tyngd ute på banan.
JIK hade länge kontakt och ett tag var det helt lika vid ställningen 11-11. Samma sexa fortsatte försvara de blåa färgerna och setet stod och vägde vid 17-18 till gästerna. I det läget tog bränslet slut och Bromma spurtade till setseger 18-25.
Jomala förlorade matchen mot Bromma med 0-3 i set då motståndarlaget bärgade segern efter 17-25 i tredje set.
Redan inkommande helg får Jomalas herrar en chans att spräcka nollan i segerkolumnen då Lidingö besöker Vikingahallen.