Fortsatt spännande i kuskligan

TRAV. Svenske kusken Claes Sjöström leder ännu årets kuskliga – men han skuggas tätt av åländske Roald Eriksson.
Herrarna vann varsitt lopp på Ålandstravet i fredags och därmed är det fortfarande bara en seger som skiljer dem åt.
Fredagens trav inleddes med fem åländska segrar i rad.
I de två första loppen som stod utanför V5-spelet vann lemlandskusken Barbro Carlsson. Först körde hon Filur till seger före Claes Sjöström och hästen Orestes på andra plats och i det andra loppet vann hon med Busen framför Jim Oscarsson och High flying style och Elin Mattsson och So well.
I V5-ans första lopp tog Jeanette Karlsson hem segern tillsammans med hästen Wet spot. Återigen fick Sjöström nöja sig med en andra plats då hästen Famous ribb inte räckte ända fram.

Högoddsare
I V5-2 tog Sölve Högman och hästen Unable to speak sig lätt upp i ledning. På upploppet fick de dock ge sig när Malin Friman som tredje kvinnliga kusk för kvällen spurtade ner dem med hästen Sjöskogs prince.
– Jag kände redan i kurvan att det skulle gå, säger Friman efter loppet.
I V5-3 återfanns Roald Eriksson med egentränade Bang in line. Ekipaget hade från spår 12 en lång väg fram till täten, men med ett halvt varv kvar att köra gick Eriksson ut i tredje spår, pressade genom hela kurvan och spurtade hem segern framför Stefan Jansson och Amadeus sign på andra och Jim Oscarsson och Alvena ombella på tredje plats.
V5-4 vanns av högoddsaren (14,20) Magnus Englund och Skottkommer. Ekipaget var överlägsna i fältet.

Osäker
När bara ett lopp återstod för kvällen hade Sjöström ännu inte vunnit. Erikssons seger innebar att kuskarna just då låg på samma antal segrar och i delad ledning i kuskligan. I huvudloppet 4-års eliten var det dock aldrig något snack om vem det var som var bäst. Sjöström och hästen Modern Dance tog spets direkt och vann på tiden 1.15,9 över 2140 meter autostart.
– Äntligen får man nog säga efter den här kvällen, säger Sjöström i vinnarcirkeln efter loppet.
Inför loppet var Sjöström osäker på hur Modern Dance skulle uppträda eftersom hästen länge vilat från tävlandet efter en operation.
– Men jag är väldigt nöjd med hur han uppträdde, han kändes bra.