DELA
Foto: Erkki SantamalaKÄMPIGT Jomala har dragits med skador under säsongen. Bland annat på Christoffer Eriksson (på bilden från en match i november). Trots den brandskattade truppen fixade laget nytt kontrakt i norrettan.

Dubbla Uppsalaförluster för JIK

 

VOLLEYBOLL. Överlägsna Uppsala VBS hade redan säkrat seriesegern i division I norra inför den avslutande matchen hemma mot Jomala IK.

Och upplänningarna såg till att avsluta med stil: seger 3–0 i set och ett facit om 14 segrar på lika många matcher.

– I de två första seten är de klart bättre än oss, i det tredje breddade vi vårt spel och fick variation på våra anfall. Vi var med fram till 22-lika innan de drog ifrån och vann, säger Mikael Donning om det tredje och sista setet som Uppsala vann med 25–23 inför 34 åskådare i Bolandsskolans idrottshall.

Jomala å sin sida säkrade i praktiken nytt division I-kontrakt i och med segern borta mot Team Gotland för två veckor sedan.

Inför Uppsalamatchen var saken helt klar, och mötet med tabellettan var därför betydelselöst. JIK slutar femma i tabellen med 15 poäng på 14 matcher (fem segrar totalt). Upp till fyran Falköping B skiljer tre poäng.

Toppduon Uppsala VBS (40 p.) – för vilka ålänningen och tidigare JIK:aren Edvard Nordlund spelar – och Säters IF VBK (32 p.) spelar i elitkvalet efter påsk. I potten ligger en plats i nästa säsongs elitserie.

För Jomala är det färdigspelat.

 

JIK:s damlag i division I rundade av säsongen med att också de förlora 0–3 borta mot Uppsala i lördags. Redan innan matchen stod det klart att laget åker ur serien och spelar i division II till hösten.

Läs mer i måndagens Nyan