Forsström tvåa i JGP-deltävling

TENNIS. I fjol mästare bland tolvåringar. Nu skördar MLK-junioren Lucas Forsström nya framgångar i den nationella 14-årsklassen, trots att han ännu bara är 13 år.

Mariehamn lawn-tennisklubbs (MLK) Lucas Forsström spelade förra helgen i en Junior Grand Prix-deltävling (JGP) i Tammerfors för P14.
Där blev han tvåa i singel efter att ha vunnit tre matcher på vägen till final. I finalen förlorade han mot Indrek Soome med 0–2 (4–6, 1–6) i set.
Dessutom vann Lucas Forsström i dubbel. Det tillsammans med Oliver Byskata från ÅLK. I finalen slog man Juho-Eric Biggs och Samuel Kettonen med 2–0 (6–4, 6–0) i set.

Också Lucas storebror, Zacharias Forsström tävlade i en JGP-deltävling. Det i Kotka där P16-klassen gjorde upp. Zacharias Forsström gick vidare från singelkvalet men förlorade sedan i den första omgången. Han tävlade också i dubbel tillsammans med Karim Kruse från ÅLK men åkte också där ut i första omgången.
JGP består av sex deltävlingar, varav de åtta bästa ur varje åldersklass kvalificerar sig för turneringen JGP-masters. Åldersklasserna som gäller är pojkar eller flickor 10, 12, 14 och 16 år.
I fjol vann Lucas Forsström JGP-mastersfinalen för pojkar 12 år.