DELA

Förlust för Östernäs i sista matchen

Östernäs 2 – 4 Tobo/Örbyhus FF
I inledningen är spelet lite halvknackigt för båda lagen. Inget av lagen får igång sitt passningsspel. Melanie Karring har dock ett antal bra lägen, men hemmalaget lyckas inte göra mål på chanserna. I 34:e minuten lyckas gästerna ta ledningen efter ett friläge. Kort efter utökar gästerna på ledningen och Östernäs ligger under med två mål i halvtid.
– Vi var taggade i första halvlek. Sedan började vi falla ihop och tappa positioner. Det gjorde att motståndarna kunde göra två mål, säger Östernäs tränare Nina Boström.
Östernäs kommer in bra i andra halvlek. I 50:e minuten kan Fön Eriksson nicka in reduceringen efter Melanie Karrings fina konstspark. I mitten av andra halvlek lyckas dock gästerna göra två mål inom loppet tio minuter. Östernäs fortsätter dock att kämpa, och i 83:e minuten lyckas Cajsa Wickström dunka in bollen från en dålig vinkel. Närmare än så kom inte Östernäs och därmed avslutade man säsongen med en förlust.
– I andra halvlek föll vi ihop igen, och vi gjorde inte mål på våra chanser vilket de gjorde. I övrigt är vi jättenöjda med säsongen med tanke på att detta var vår första säsong i Division 5. Dessutom har vi ett mycket ungt lag och förhoppningsvis får vi behålla alla spelare till nästa säsong, avslutar Nina Boström.
Text: Mathias Boijer
Bild: Sara Karlsson