DELA

FM-serien blir damernas liga

FOTBOLL. Naisten SM-sarja blir Naisten Liiga. Alltså är FM-serien ett minne blott. Nu är det damernas liga som gäller för Åland Uniteds del. Klart är även att det från och med i år spelas en ligacup även för damer.
Nästa säsong spelar Åland United i en ny serie. Ja, i alla fall sett till namnet. Nu är det beslutat att FM-serien slopas och blir damernas liga. Upplägget för denna säsong är att efter 18 omgångar delas serien upp i en övre och en nedre slutserie där lagen möts i en enkel serie. Laget som hamnar sist i den nedre slutserien faller till ettan. Till 2008 kommer damligan att utökas med två lag vilket gör att tre klubbar stiger från ettan år 2007.

Klart med ligacup
Nytt för i år är även att damerna får en egen ligacup på försäsongen. Åland United hamnar i grupp B tillsammans med FC United, TiPS, SCR och nykomlingen PuiU. Grupp A består av FC Honka, HJK, Ilves, Sport och KMF.
– Klart är att vi har match 20 januari i Eckeröhallen mot FC United. De övriga matcherna diskuterar vi som bäst. Gruppspelet ska vara klart 4 mars, säger Åland Uniteds lagledare Jan-Ove Fellman.
De två bästa ur varje grupp går sedan till semifinal där gruppettorna har fördel av hemmaplan.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax