DELA

FM-guld till Dahlman

SEGLING. ÅSS-seglaren Mathias Dahlman tog tillsammans med Markus Mannström guld för 606:or när de finska mästerskapen seglades i Raumo i helgen. Valören under gick även den till ÅSS genom Daniel Mattsson och Johan Nyström.
– Vi hade bra flyt helt enkelt, säger Dahlman om segern.
Med en jämn raceserie på fyra ettor, två tvåor, en trea och en femma säkrade ÅSS-seglaren Mathias Dahlman tillsammans med helsingforsaren Markus Mannström sitt första FM-guld för 606:or. De båda vann före förhandstippade ÅSS-seglarna Daniel Mattsson och Johan Nyström som tagit hem titeln i klassen de fyra föregående mästerskapen.
– I det stora hela höll vi oss till vår egen segling utan att hänga upp oss på hur de andra seglade. Att Mattsson hade två femmor samtidigt som vi seglade så pass jämnt var nog det som gjorde skillnaden i slutändan, säger Mathias Dahlman.
Bronset i klassen gick till Seppo och Risto Ajanko från Åbo.


Guld att försvara
FM-guldet kvalificerar vinnarduon till Champions of the champion i maj nästa år då de olika finska mästarna i segling tävlar mot varandra. Innan dess förbereder sig Dahlman för en eventuell start i FM i starboat om tre veckor.
– Jag har ett guld att försvara i starboat så visst lutar åt att jag ställer upp, säger han.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax