FM-brons till Simon Jansson

FRIIDROTT. IF Ålands Simon Jansson knep ett brons på 400 meter i H19-klassen vid junior-FM i friidrott i Tammerfors i dag.
400 meterstävlingen avgjordes i fyra olika heat. Det heat som Simon Jansson sprang i var tävlingens snabbaste. Ville Lampinen från Kenttäurheilijat vann heatet på tiden 49,51 sekunder, bara två hundradelar före Jansson som blev heattvåa. I ett annat heat vann Joni Vainio-Kaila från Laitilan Jyske på 49,53 sekunder, exakt samma tid som Jansson hade i mål. I totalen var det Vainio-Kaila som fick andraplatsen och Jansson fick nöja sig med ett brons.
Janssons tid i mål var elva hundradelar långsammare än hans personbästa som han satte på samma bana i Tammerfors i början av februari.
Victor Jansson tävlade också under lördagen.
Med tiden 7,08 sekunder blev han tvåa i sitt kvalheat på 60 meter i H22-klassen. Tiden var den femte bästa i kvalet totalt. I finalen löpte Jansson sedan på exakt samma tid vilket räckte till just en femteplats. Vann finalen gjorde Eetu Rantala från Oulun Pyrintö på tiden 6,89 sekunder.