DELA
Foto: Ida K JanssonSLUTAR Rein Metsik har fått nog efter sex säsonger som a-lagstränare för IFK-hockey.

”Finns redan klara förslag”

ISHOCKEY. Rein Metsik har under sina sex säsonger som a-lagstränare tagit IFK Mariehamn från Upplandsfyran till division III.

Nu väljer han att lämna sitt uppdrag, något han övervägde redan under fjolårssäsongen.

– Vi hade en tunn trupp då också, och det var den även den här säsongen. Sen har det som hände inte gjort saken bättre, vi kastade bort halva säsongen, säger Rein Metsik och refererar till den turbulenta tiden i klubben som såg de amerikanska bröderna Braden och Jake Smith lämna laget – och senare gjorde även lagledaren Conny Qvarfordt och Marcus Englund – som delade tränarsysslan med Metsik – detsamma.

 

 

– Vi i styrelsen har haft det lite på känn att Rein ska sluta. Han har haft en väldigt tuff säsong, och jag förstår om han känt sig ensam. Samtidigt ska han ha en stor eloge för att han förde skeppet i hamn och slutförde säsongen så att laget klarade sig kvar i serien. Hans kunnande ska vi försöka ta tillvara på och hitta en roll åt honom i föreningen, säger IFK-ordföranden Stefan Aldeborg som säger att styrelsen börjat kika på ersättare – och en ny organisation kring a-laget.

– Vi jobbar med ett par klara förslag, men måste lösa den ekonomiska biten. Det handlar om namn från Sverige, fastlandet och andra ställen. Vi vill gärna ha ett team runt a-laget som har hand om både ”spons” och administration, så att man slipper dra alla beslut i långbänk i en styrelse.

Läs mer i torsdagens Nyan