DELA

Fina tider i tv-sänt lunchtrav

TRAV. Solen tittade fram lagom till första start och tv-sändningarna från Ålandstravet kunde bjuda på riktigt fina tävlingar. Stor V4-vinnare blev svenske kusken Claes Sjöström som vann de två första avdelningarna.
– Så här är det när det är som bäst på Åland, säger han.

Kanalen tv4 sände från Ålandstravet i går där det bjöds på fina lopp och förhållandevis stora vinstsummor. Både första och andra avdelningen i V4-loppen segrades av Solvallakusken och -tränaren Claes Sjöström.
– Det gick så bra som jag hade kunnat förvänta mig, säger han.
Den första segern kom redan i V4:ans första avdelning med hästen Mrs Fougherty som ägs och tränas av Solvallas Kerstin Granning. Den andra segern kom redan i nästföljande lopp med Wille’s Sapphire som Sjöström själv tränar.
– Vi har tränat bra och det var egentligen den enda hästen för dagen jag hade riktigt bra koll på.

En plump
Han deltog i ytterligare lopp där han fick placeringar. I V4-4 kom han på en fjärde plats med Stella Rico, i lopp sex på en tredje plats med Forinella, i lopp sju på en sjätte plats med Gusa F.G.F. samt tvåa med Tapinella i det sista loppet för dagen.
– Det var bara i ett lopp jag blev oplacerad, det var den enda plumpen i protokollet. Så det är synd att klaga, säger han med ett skratt.
Claes Sjöström är mycket nöjd över lunchtravet.
– Allt fungerade bra. Mycket sker på ideell basis och det måste man komma ihåg, så det går inte att förvänta sig mer. Men det var bra lopp och relativt snabba tider, så här är det när det är som bäst på Åland.

Betyder mycket
Redan i dag sker anmälningarna för nästa veckas tv-sända trav på Åland.
– Jag har tänkt vara med där också med ett par hästar.
En annan som är mycket nöjd med måndagens aktiviteter är åländska kusken Roald Eriksson.
– Det här betyder mycket, vi hade ju tv-sändningar för två år sedan och det ger stort intresse utåt. Hela Sverige sitter och tittar, säger han med ett leende.

Snabba tider
Även han ämnar delta nästa vecka.
– Bara jag slipper till start!
Ålands hästavelsförenings Mathias Sandberg deltog som kusk under tävlingarna.
– Det här är precis vad vi behöver för att få upp prispengarna, med fyra lopp som syns i rutan, säger han.
Han tycker tävlingarna förlöpt på bra och är glad över de fina tiderna hästarna presterat, vilket ger en fingervisning om en hög status på Norrböleovalen.
– Det är roligt att vi fick in så många anmälningar och jag hoppas det blir många även nästa måndag.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax