DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>FULLPOÄNGARE Jonas Ask, här i en tidigare tävling på Åland, tog full pott i grundomgången i Skepptuna i helgen.

Fin folkraceform på Ask

FOLKRACE. Bröderna Jonas och Jens Ask var två av fem ålänningar som körde en folkracetävling i svenska Skepptuna i helgen. Jens blev etta, tvåa och trea i juniorklassen – men diskades sedan i A-finalen. Bättre gick det för storebror Jonas, förstaårssenior, som vann samtliga tre heat i grundomgången. Men då hela 80 förare kom till start i tävlingen och det fanns flera fullpoängare fick man dra lott om finalplatserna, varpå Ask hamnade utanför den kvintett som fick köra i huvudfinalen och blev i stället trea i B-finalen.

– Det kändes riktigt surt just då, men det är sådant man får ta. Överlag får jag vara nöjd, jag är lite överraskad att jag vann alla heat, säger Jonas Ask.

Per-Sune Söderlund nådde A-final i veteranklassen, men fick punktering och slutade sexa. Boris Williams och Simon Söderlund var också med i Skepptuna men nådde ingen finaplats. (om)