DELA
Foto: Ida K Jansson

Säsongspremiär i Vessingsboda

MOTORSPORT. 79 förare kom till start när säsongens första folkracetävling avgjordes på Åland. Hälften av förarna gästade från Sverige.
– Det är viktigt för vår ekonomi att vi får hit förare utifrån, det ger oss möjligheten att investera och bygga nytt, säger Boris Williams, ordförande i sektionen.

Första tävlingen för året blev i år en tvådagarstävling, som låg senare på säsongen i fjol och sammanlagt kom 79 förare till start. För de som inte varit på folkracebanan sedan i höstas var det massor med nyheter som mötte dem. Den största nyheten är den nya depån som har vuxit i storlek och som nu rymmer betydligt fler bilar.
– Förra året hade vi 67 startande som mest och då var det trångt och i år har vi 79 och det är lite för lite plats ännu, så vi skulle behöva bygga ut lite ytterligare, förklarar folkracesektionens ordförande Boris Williams.
Att tävlingen ligger först på säsongen i år har även det sina förklaringar.
– Det är bättre plats på färjorna och vi behöver inte konkurera med folkracefestivalerna som ligger sommartid i Sverige, vilket är viktigt för att vi ska kunna få hit svenska förare, säger Williams.

Seniorklassen vann Mats Ehrling före främst Jimmy Eklund och Jimmy Hellström. I dam/veteran-klassen segrade Steffen Tirefelt före Bo-Erik Söderlund och Emma Nylund och i juniorklassen var det Jens Ask som vann före Linus Söderman och Amanda Stumbina.

Läs mera om detta i måndagens Nya Åland.
Text: Håkan von Krusenstierna