FF Jaro-IFK Mariehamn 2-0

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade fredagens match i Tipsligan. Efter mål i den 13:e och 17:e minuten kunde FF Jaro vinna med 2-0 hemma i Jakobstad.

IFK Mariehamn lyckades inte få med sig några poäng hem till Åland från fredagens Tipsligamöte med FF Jaro i Jakobstad.

Hemmalaget inledde matchen bäst och i den 13:e minuten gick FF Jaro också till ledningen genom Zézé. Bara fyra minuter senare missbedömde Medoune Gueye en lång utspark och Papa Niang kunde fånga upp bollen och göra 2-0.

Efterhand kom IFK Mariehamn in i matchen men ålänningarna hade förtvivlat svårt att skapa några riktigt heta chanser. Enda undantaget var Mikko Paatelainens stolpträff i den 37:e minuten efter en hörna slagen av Petteri Forsell.

I den andra halvleken bevakade FF Jaro sin ledning. Den bästa reduceringschansen fick Boussad Houche i den 87:e minuten efter en frispark återigen slagen av Forsell. Houches nick gick dock tätt utanför.

Bortaförlusten var IFK Mariehamns blott andra för säsongen. Måndagen den 30 augusti spelar laget sin nästa match i Tipsligan. Då reser man till Helsingfors för att möta serieledarna HJK.